Härligt att den värsta julstressen är över! Maten är uppäten, klapparna utdelade och rean håller vi oss ifrån. Bättre att handla på nätet..

Så, tid över för att läsa en god bok eller tidning framför den än så länge vackra granen. Just nu läser jag ”Jag är Malala” av Malala Yosefsai, som vann Nobels fredspris för några år sedan. Bra, skrämmande och intressant kan man väl sammanfatta den.

All läsning påverkar givetvis läsaren. I högre eller lägre grad. Goda böcker sätter spår och sår tankefrön som varar länge. Kanske t.om. påverkar livet.

Jag minns flera böcker jag läst som liten och som påverkat mig mycket. Här är några exempel:

”Håll stövlarna leriga” av Ulf Svedberg. När jag läste denna bok i tioårsåldern anammade jag sedan ett livslångt naturintresse. Likt huvudpersonen i boken gav jag mig ofta ut i naturen med kikare, anteckningsbok. Mina stövlar hölls verkligen leriga länge tack vare denna bok!

”Jagad” av Olov Svedelid. Denna historiska äventyrsbok är en av de första böcker jag läst med flyt och vilja genom hela boken. Jag var väl i nio eller tioårsåldern antar jag. Efter boken blev jag otroligt intresserad av stormaktstiden, Karl XII och historia i allmänhet. Även det ett intresse som hållit i sig genom livet.

Denna typ av läsning, som inspirerar till mer, är målet för StoryMax Förlag. Så hittar du ingen intressant mellandagsläsning hos oss så har du nu två andra boktips!

/Lasse


0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *