…eller åtminstone en bra berättelse. Oavsett medium. Egentligen kvittar det väl om berättelsen finns på tryckt (och tryggt…) papper, i hörlurarna eller på skärmen. Det viktiga, har jag tänkt på sista tiden, är lättheten. Man ska med lätthet kunna kastas in i den gripande berättelsen, inga inloggningar eller lösenord ska krävas. Inga distraktioner i form av annonser eller annat.

Där är en tryckt bok svårslagen. Det är bara att öppna den och börja läsa. Du kanske inte ens behöver läsa, det kan räcka med att titta på bilderna i vissa böcker. Direkt ger berättelsen dig intryck och kanske nya tankar.

Photo: Ali Rahmati

Har tänkt på detta de senaste dagarna i mitt arbete som lärare i mellanstadiet. Har prövat olika digitala läromedel och hjälpmedel. Utgivarna av dessa lovar smidighet, flexibilitet och effektivitet. Men så gott som alltid krävs inloggning, lösenord, uppkoppling, laddade batterier och ett fungerande internet.

Så innan man har lyckats få alla i klassen att hitta till rätt webbsida, leta upp deras lösenord, ringt IT-teknikern för att WiFi krånglar så är lektionen slut. Eller halva klassen har i varje fall tappat fokus och de där magiska sekunderna man har på sig att fånga en grupps uppmärksamhet på allvar är förlorade.

Jag är ingen bakåtsträvare, men det MÅSTE bli enklare. Slå upp sidan 24, vi börjar läsa det översta stycket! Pang, så är man igång, så bara (som Glenn Strömberg säger…). En bra berättelse i en analog bok är oslagbart!

Vår målbild på StoryMax Förlag är lättillgängliga böcker, med fantastiska berättelser som ger mervärde. Oavsett medium!

Eders

/Lasse

 


0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *