Att möta sina läsare är både nyttigt och roligt. Man får nyttig feedback och tillfälle ges att på riktgt omsätta berättelserna från böckerna till skapande verksamhet som ger mervärde.

En av nycklarna till att skriva är att själv läsa mycket. Jag älskar att läsa. En gång läste jag om runorna på lejonstatyn i Pireus. Det ledde så småningom till att jag skrev boken ”Den längsta resan”.

Att få den direkta och spontana feedback som barn är uppfriskande. Utvecklande både för mig som författare och för dem i deras text- och kunskapsarbete.

StoryMax jobbar mycket med projekt inom skapande skola. Ett väldigt bra nationellt initiativ från regeringen som pågått ganska många år nu. Det handlar i stora drag om att kulturutövare, exempelvis författare, kommer ut till skolorna och bedriver skapande verksamhet med eleverna där. Mer info om författarbesök på skolor finns här. Hör av er via mail (lars(at)storymax.se) om er skola är intresserad av ett författarbesök eller deltagande i skapande skola.

Nu senast fick jag nöjet att besöka Söraby grundskola och under tre dagar arbeta med temat vikingatid och StorMax bok ”Den längsta resan” där. Denna moderna, nyrenoverade skola med trevlig personal och goda möjligheter för elevernas skrivande gav mig mycket tillbaka. Eleverna var väldigt intresserade, kreativa och duktiga. De fick skriva egna fortsättningar på avsnitt ur boken, samtidigt som vi också pratade en hel del om hur man kan jobba med text och bild i en bok och olika intressanta aspekter på vikingatiden.

Efter några veckors skrivprocess kommer slutligen elevernas texter och bilder i någon form att ställas ut. Allt paketerat i en motivationshöjande värdeskapande process!

/Lasse

 


0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *