Johan Karlsson, författare

Johan Karlsson jobbar till vardags som kreativ fritidspedagog på Antonskolan Blekedamm i Kristianstad. Han drömmer om att bli barnboksförfattare. Nu har StoryMax anlitat honom som skribent till den digitala spökrundan ”Ögon i Mörkret: Tusen nålar”. Vi tog pulsen på honom och ställde några frågor.

Vad skrämmer dig egentligen?– Läskiga clowner, knivgalningen Michael Myers och vuxna människor som särskriver.

Hur kom du på ”Tusen nålar”?– Jag utgick från en ökänd slöjdlärare från min ungdom och vävde en blodig historia kring det. Den är även inspirerad av min nuvarande arbetsplats läskiga jordkällare. Där har jag anordnat flera hemska spökrundor genom åren.

Vilka ingredienser behöver en bra spökhistoria?En viss del av igenkänning tror jag är bra. Miljön är viktig. Den måste vara obehaglig. En smart vändning i slutet är också ett plus.

Vad är ditt nästa projekt i branschen?Jag skriver på en trilogi barnböcker (9-12 år) som heter ”Ensam på fritids”. Den första handlar om busungen Melvin som måste försvara sitt älskade fritids mot korkade datortjuvar. Hoppas hitta ett lämpligt förlag till den i höst.


0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *