När min larmet på min mobil ringer så vaknar jag lättad. Konstigt nog är det fortfarande halvmörkt i rummet trots att det är tidig morgon. Jag rafsar ihop mina saker och trycker ner dem i väskan. Jag kan inte fort nog komma härifrån. Natten har ju varit hemsk!

Jag trycker för att öppna dörren, men den går inte att öppna. Med den rostiga nyckeln snurrandes i låset så rycker jag panikartat i dörren för att öppna den. Men den rubbas inte! Jag vänder mig om och ser mig runt i rummet. De utblåsta stearinljusen hänger på väggarna. Bredvid ljusen hänger inga tavlor. Bredvid ljusen finns bara fönster…. 

Bakom mig, utanför den låsta dörren hörs släpande tunga steg.  

Ett sprucket galet skratt hörs och jag vänder mig om. 

-Äntligen har vi fått den nya drängen! 

Den kraxande rösten kommer från under sängen där jag låg i natt. En fattig, mager man lösgör sig från skuggorna.